2.4.2021

2.4.2021 Tiedote Euran uudesta joukkoaltistumisesta Covid 19 -virukselle Euran yhteiskoulussa

Euran yhteiskoulussa on tapahtunut uusi joukkoaltistuminen. Tämä joukkoaltistuminen ei liity Hinnerjoen koulun joukkoaltistumisiin, joista ilmoitettiin aiemmin. Euran yhteiskoulussa on nyt yhdellä oppilaalla todettu positiivinen tulos Covid 19-virukselle. Tieto positiivisesta tuloksesta saatiin alkuillasta 2.4.2021. Sairastunut on ollut koulussa ja osallistunut opetukseen tartuttavuusaikana, mutta ennen oireiden puhkeamista. Tartunnan jäljitys on toteutettu hyvin ja nopeasti. Altistuneet oppilaat ja koulun henkilökuntaan kuuluvat on saatu selvitettyä ja kaikkiin altistuneisiin perheisiin ja henkilöihin ollaan yhteydessä vielä tämän päivän aikana ja osa on jo tavoitettu.

Joukkoaltistuminen on tapahtunut Euran yhteiskoulun luokilla 8E ja 8F. Koulussa on käytetty maskeja ja huolehdittu muista toimista tartuntojen ehkäisyn suhteen, joten kaikkia luokan oppilaita ei jouduta laittamaan karanteeniin. Yhdeksän oppilaan kohdalla katsotaan olleen suurempi riski tartuntaan ja heidät on asetettu karanteeniin. Kaikki karanteeniin asetetut myös testataan. Karanteeni on voimassa 14.4.2021 asti. Karanteeni koskee vain altistunutta ja perheenjäsenet saavat liikkua normaalisti. Negatiivinen Covid 19 -laboratoriotulos ei päätä karanteenia. Mikäli koulussa tulisi esiin uusia positiivisia tuloksia, harkitaan laajempia testauksia ja laajempaa karanteenia myöhemmin uudelleen.

Eurassa suositellaan huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä ja hakeutumaan korona-testiin heti hyvinkin lievienkin oireiden ilmaantuessa. Tämä on nyt erityisen tärkeää, kun Covid 19- virukselle positiivisia tapauksia on viime aikoina Eurassa ollut aiempaa enemmän. Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen. Suositellaan nyt myös välttämään turhia kontakteja ja matkustamista ja pysymään pääosin perhepiirissä.

Euran sote-keskus

Johtava lääkäri

Lotta Armfelt

Takaisin listaukseen