15.3.2021

15.3.2021 TIEDOTE EURAN KORONAROKOTUSJÄRJESTYKSESTÄ

Euran kunnan aikaisemmin ilmoittamaan koronarokotusjärjestykseen tulee muutos 11.3.2021 alkaen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nimittämä Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR on todennut, että AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan tästä lähtien antaa myös ikääntyneille eli 70 vuotta täyttäneille (aikaisempi kohderyhmä oli alle 70-vuotiaat). Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeisti 10.3.2021, että toistaiseksi kaikkien koronarokotteiden kohdalla keskitetään rokottaminen ensin yli 70- vuotiaisiin ikäjärjestyksessä vanhimmista nuorimpiin. Rokotettava ei voi valita, mitä rokotetta hänelle annetaan.

Tällä hetkellä Eurassa ovat rokotusvuorossa yli 74-vuotiaat kuntalaiset ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jolla on omaishoidon tuen päätös tai samassa taloudessa asuva yli 70-vuotias henkilö. Ajanvaraus kunnan kotisivuilla (www.eura.fi/koronarokotukset) olevan sähköisen ajanvarauslinkin kautta tai puhelimitse. Ajanvarausohjeet löytyvät kunnan kotisivuilta ja ajanvarauspuhelimen aukiolot myös 11.3.2021 ja 16.3.2021 julkaistusta Alasatakuntalehdestä.

Alle 70-vuotiaiden vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia sairastavien henkilöiden rokotukset keskeytetään Eurassa toistaiseksi. Jo annettuja rokotusaikoja ei peruta, vaan ne toteutetaan sovitusti. Tämänhetkisen tiedon mukaan myös 12 viikon kuluttua annettava rokotteen 2. annos tullaan antamaan 1. rokoteannoksen saaneille.

Takaisin listaukseen