18.12.2020

”Yritysten kauttahan ne työpaikat tulevat”

Joulukuun puoliväli oli Ilkka Mäkiselle yksi elämän saranakohdista. Euran uusi yrityskoordinaattori on vuodesta 2004 alkaen ollut päätoimisesti yrittäjänä, ja sitä aiemmin suurasiakasmyynnin tehtävissä nykyisellä Telialla.

Kuva: Erkki Saarinen

Euran uusi yrityskoordinaattori Ilkka Mäkinen
– 49 vuotias ICT-osaaja
– Kotoisin Raumalta
– Asunut Maskussa vuodesta 1994
– Harrastaa bändimusiikkia, kosketinsoittaja

– Kun Euran yrityskoordinaattorin paikka aukesi haettavaksi, ajattelin että tuota työtä minä haluaisin tehdä. Uskon että minun osaamisellani on varmasti käyttöä alueen yrityksille. Innovaatiot, yrityshankkeet ja tulevaisuuden suunnittelu yrittäjien kanssa on minusta hyvin mielekästä ja innostavaa, Mäkinen kertoo.

Kuusitoista vuotta yrittäjänä ovat antaneet Mäkiselle laaja-alaisen kokemuksen monilta eri toimialoilta. Hän on tieto- ja viestintätekniikkaan keskittyneen ja ulkoistettujen asiakaspalveluratkaisuja tarjonneen Avaca Oy:n lisäksi ollut mukana monissa startup-hankkeissa ja auttanut nimenomaan alkavia yrityksiä alkutaipaleelleen.

Pitkäksi venähtänyt ura Avaca Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana päättyi vuonna 2019, kun Avaca Oy:n osakekanta myytiin SFG-konsernille.

– Yrittäjyyden jälkeen on tehnyt hyvää pitää vähän taukoa ja katsoa asioita uudelleen. Viimeisen vuoden aikana olen tehnyt sen verran töitä, kun olen katsonut itse hyväksi, Mäkinen sanoo.

Yrityskoordinaattorin tehtävästä Mäkisellä on selkeä näkemys: koordinaattorilla on tärkeä rooli yritysten sijoittumispalveluissa ja siinä miten kunta saa uusia yrittäjiä investoimaan alueelle.
– Hankkeita etsitään niin täältä Eurasta kuin muiltakin alueilta. Kunta on avoin keskustelukumppani ja haluaa voimakkaasti tukea alueen yrittäjiä, hän tähdentää.

Mäkisen teesi on, että työpaikat tulevat yritysten kautta ja kunta kehittyy sitä mukaa kun luodaan uusia työpaikkoja.
– Sillä on vaikutusta väkimäärään, viihtyvyyteen, ihan kaikkeen.

Myönteistä on, että Eurassa on laajasti tarjolla yritystontteja sekä runsaasti myös tiloja yrittämiselle.

– Yrityskoordinaattorin tehtävänä on yhdessä yritysten kanssa löytää keinot, miten piilevät kasvumahdollisuudet voidaan tehdä konkreettisiksi, ja mistä löydetään liiketoiminnan kannalta oikeat tilat tai yritystontit toiminnan laajentamiseen, Mäkinen sanoo.

Haasteet uuteen tehtävään uusi yrityskoordinaattori ottaa innostuneesti vastaan.
– Uskon, että saamme hyviä tuloksia aikaiseksi euralaisten yrittäjien kanssa, hän sanoo.

Yhteydenotot:
Ilkka Mäkinen
ilkka.makinen@eura.fi
puh. 044 4224006

Takaisin listaukseen