12.3.2021

12.3.2021 TIEDOTE EURAN PALVELUKOTI TOLPPAMÄEN JOUKKOALTISTUMISESTA COVID 19 VIRUKSELLE

Eurassa on todettu tänään 12.3.2021 Tolppamäen palvelukodissa työskentelevällä hoitajalla positiivinen tulos Covid 19 virukselle. Kyseiseen tartuntaketjuun liittyy muutama muukin positiivinen tulos ja alkuperäinen tartunnan lähde on todennäköisesti Satakunnan ulkopuolelta.

Tapaukseen liittyy joukkoaltistuminen palvelukodissa ja altistuneita on myös kuusi palvelukodin ulkopuolella. Tartunnan jäljitys on edennyt hyvin ja kaikki altistuneet on saatu selville. Suurin osa altistuneista on tavoitettu ja loputkin tavoitetaan todennäköisesti tänään illalla. Altistuneet laitetaan karanteeniin. Palvelukodin 26 asukasta on nyt myös asetettu karanteeniin. Kaikista palvelukodin asukkaista ja työntekijöistä otetaan koronanäytteet huomenna ja näytteet tullaan vielä uusimaan ennen karanteenien loppumista.

Palvelukodissa on noudatettu hyvin suojautumis- ja hygieniaohjeita ja käytetty maskeja asianmukaisesti. Lähes kaikki palvelukodin asukkaat ja henkilöstö ovat myös saaneet ainakin 1. koronarokotteen. Tämän vuoksi vakavat infektiot ovat melko epätodennäköisiä. Yksi rokotus ei kuitenkaan välttämättä estä tartuntaa ja siksi asianmukaiset karanteenit on asetettu. Tavoitteena on katkaista tartuntaketju.

Palvelukodissa menossa olevan epidemiaselvittelyn ja asukkaiden karanteenin vuoksi, palvelukodissa ei voi nyt vierailla. Poikkeuksen muodostaa se, että erityisin varotoimin järjestetään mahdollisuus vierailuun saattohoidossa olevan potilaan lähiomaisille.Vierailurajoitus jatkuu karanteenin keston ajan eli 14 vuorokautta altistustilanteesta lukien eli 25.3.2021 asti.

Tapauksen johdosta Eurassa suositellaan huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä ja hakeutumaan koronatestiin heti lievienkin oireiden ilmaantuessa. Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa.

Euran sote-keskus

Johtava lääkäri

Lotta Armfelt

Takaisin listaukseen