10.12.2021

10.12.2021 Tiedote Euran kunnan koronatilanteesta sekä influenssa- ja korona rokotuksista

Hinnerjoella on todettu 4—5.12.21 viikonloppuna alkanut paikallinen Covid19 -tartunta-aalto, josta on tähän päivään mennessä todettu jo 15 tartuntaa. Tartunnat alkoivat alaikäisten joukossa, mutta nyt jatkotartuntoja on jo todettu aikuisissa perheenjäsenissä. Tartunnanjäljitys selvittää aktiivisesti kontakteja, mutta todennäköisesti tartuntoja saadaan vielä lisää parin seuraavan viikon aikana.

Muualla Eurassa tartuntatilanne on toistaiseksi rauhallinen.

Kaikkien kuntalaisten on nyt erityisen tärkeää noudattaa Satakuntaan annettuja suosituksia tautitilanteen rauhoittamiseksi. Hyvä käsihygienia, maskin käyttö, joukkokokoontumisten välttäminen ja otetut koronarokotteet ovat tehokas tapa estää taudin leviämistä.

Jos oireita kuitenkin ilmenee, kehotetaan tekemään aktiivisesti kotitestejä tai hakeutumaan koronatestiin. Omaolon Koronavirustaudin oirearvion  kautta on mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen.

Myös kaikille kuntalaisille tarjottavien kolmansien koronarokotteiden antaminen on aloitettu. Riskiryhmiin kuuluvat, sekä ensimmäistä ja toista koronarokotetta hakevat ovat rokotettavissa etusijalla. Tällä hetkellä ajat kolmansiin rokotuksiin menevät tammikuun puolelle. Koronarokotuksiin voi varata aikoja sähköisesti osoitteessa: https://palveluohjain.hyvis.fi/citizen/#!/frontpage

Myös influenssarokotuksiin voi varata aikoja sähköisesti.

Tilannetietoa 5 —11-vuotiaiden lasten koronarokotteista: Rokotteita on tulossa Suomeen viikolla 50 ja valtiollista päätöstä rokotusten aloittamisesta odotetaan. Lastenkin rokotukset tullaan aloittamaan riskiryhmistä.

Euran sote-keskus

Vs. johtava lääkäri: Terhi Tuokkola 044-4224126

Takaisin listaukseen