1.4.2021

1.4.2021 Tiedote Euran uudesta joukkoaltistumisesta Covid 19 -virukselle Hinnerjoen koulussa

Hinnerjoen koulun joukkoaltistumisesta tiedotettiin 24.3.2021. Tällöin Hinnerjoen koulun 3–4 -luokka ja tämän luokan kanssa tekemisissä ollut henkilöstö asetettiin karanteeniin 5.4.2021 asti. Luokka on ollut etäopetuksessa.

Hinnerjoen koulussa on tapahtunut nyt uusi joukkoaltistuminen 1.4.2021.  Koulussa on ollut Covid 19 -virukseen sairastuneita oppilaita 1–2 – sekä 5–6-luokkien yhteisluokilla. Sairastuneet ovat olleet koulussa ja osallistuneet opetukseen tartuttavuusaikana, mutta ennen oireiden puhkeamista. Altistuneet oppilaat ja koulun henkilökuntaan kuuluvat on saatu selvitettyä ja kaikkiin altistuneisiin perheisiin ja henkilöihin ollaan yhteydessä vielä tämän päivän aikana.

Hinnerjoen koulun 1–2-luokka ja 5–6-luokka sekä kyseisten luokkien kanssa työskennellyt henkilöstö on asetettu karanteeniin 14.4.2021 asti. Luokat siirtyvät etäopetukseen 6.4.2021 alkaen.  Karanteeni koskee vain altistunutta ja perheenjäsenet saavat liikkua normaalisti. Altistuneet saavat tiedon tarvittavista testauksista. Negatiivinen Covid 19 -laboratoriotulos ei päätä karanteenia.

Tapauksen johdosta Eurassa suositellaan huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä ja hakeutumaan korona-testiin heti lievienkin oireiden ilmaantuessa. Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta on mahdollista myös varata aika koronatestiin. Suositellaan nyt myös välttämään turhia kontakteja ja matkustamista ja pysymään pääosin perhepiirissä.

Euran sote-keskus

Johtava lääkäri

Lotta Armfelt

Takaisin listaukseen