Rehtorin puheenvuoro

REHTORIN PUHEENVUORO LUKUVUODEN ALKAESSA


Euran yhteiskoulussa opiskelee kuluvana lukuvuonna 411 oppilasta. Heidän kanssaan työskentelee 33 opettajaa ja 2 koulunkäyntiohjaajaa. Koulun sisäpiha on remontissa syyslomaan saakka. Kesällä 2020 pihaan toivottavasti asennetaan suunnitellut välineet ja sadekatos. Syksyn aikana on tarkoitus uusia vielä ns. Savikon siiven vesikatto. Koulun arki erilaisten remonttien keskellä siis jatkuu edelleen.

Jaksojärjestelmä ja pitkät tunnit ovat olleet käytössä koulussamme nyt kahden lukuvuoden ajan. Aikaisempien vuosien lukujärjestysongelmia on suunnitelmallisesti korjattu, ja koulunpäivän rakenteeseen on saatu kaivattua väljyyttä. Tämä toivottavasti auttaa jaksamaan arkea myös pimeinä syyspäivinä. Koulun kaikki oppilaat noudattavat nyt samaa uutta opetussuunnitelmaa ja tuntijakoa. Oppilaista koulukuljetuksessa on suunnilleen puolet, mikä aiheuttaa omat rajansa esim. lukujärjestysten tekemiseen. Haluamme antaa laadukasta perusopetusta ja ylläpitää koulun hyvää henkeä ja työskentelyilmapiiriä. Nämä tavoitteet voimme saavuttaa pätevien ja motivoituneiden opettajien, kohtuullisten ryhmäkokojen ja hyvien työtilojen ja - välineiden avulla.

Koulussa paitsi opetetaan myös kasvatetaan nuoria, ja siihen tarvitaan kodin ja koulun yhteistyötä. Luokanvalvoja on koulussa oppilaan luottohenkilö. Käytämme aktiivisesti Wilma-järjestelmää, ja sitä seuraamalla pysyy perillä oman lapsensa koulunkäynnistä. On kuitenkin tilanteita, joissa puhelinsoitto tai tapaaminen on parempi vaihtoehto. Toivomme myös vanhempien olevan meihin yhteydessä aina tarvittaessa.

Tämä lukuvuositiedote on tarkoitettu tietopaketiksi koulun toiminnasta, ja se on luettavissa koulun kotisivuilla www.euranyhteiskoulu.fi. Samasta osoitteesta löytyy myös muuta ajankohtaista tietoa koulusta. Seitsemäsluokkalaisten koteihin tiedote jaetaan myös paperiversiona, ja se käydään läpi mm. opintoohjauksen tunneilla ja luokanvalvojien toimesta.

Toivon kaikille hyvää ja turvallista alkanutta lukuvuotta. Erityisesti toivotan tervetulleiksi uudet seitsemäsluokkalaiset ja toivon teille antoisaa kolmea vuotta Euran yhteiskoulussa.


Eurassa 20.8.2019 Aimo Mattila

 

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo

Yhteystiedot

Euran yhteiskoulu

Euran yhteiskoulu
Savikontie 11
27510 Eura

  kanslia 8399 0700

Kotisivut:
www.euranyhteiskoulu.fi

Kanslia avoinna päivittäin
klo 8.30 - 15.00