Rehtorin puheenvuoro

 REHTORIN PUHEENVUORO LUKUVUODEN ALKAESSA

 

 

Euran yhteiskoulu oli viime lukuvuonna monen muutoksen edessä. Euran ja Kiukaisten yhteiskoulut oli yhdistetty, joten Kiukaisista tulleet aloittivat koulunkäynnin uudessa ympäristössä. Eurassa koulua käyneille taas uutta olivat jaksojärjestelmä ja 75 minuutin oppitunnit. Jokaisella oli siis jotain uutta opeteltavaa.

 

Tämä vuonna koulua päästään aloittamaan seesteisemmissä tunnelmissa, vaikka toki pihan ja ruokalan remontit tuovat oman mausteensa koulun aloitukseen. Pysäköintialueen kunnostus on nyt saatu sellaiseen vaiheeseen, että liikenne toimii suunnitellusti, vaikka kivetyksiä, liikennemerkkejä ja nurmialueita vielä puuttuukin. Koska järjestelyt ovat muuttuneet, olettehan tarkkana alueella liikkuessanne. Ruokalan remontti jatkuu pitkälle kevääseen. Sen aikana ruoka valmistetaan koulun pihalla olevassa tilapäisessä väistötilassa mutta oppilaat ruokailevat ruokasalissa kuten ennenkin.

 

Jaksojärjestelmä ja pitkät tunnit ovat olleet käytössä viime lukuvuonna, ja samoin jatketaan tänäkin vuonna. Viime vuoden lukujärjestysongelmista on päästy pitkälti eroon, ja koulunpäivän rakenteeseen on saatu kaivattua väljyyttä. Tämä toivottavasti auttaa jaksamaan arkea myös pimeinä syyspäivinä. Vuoden kuluttua kaikki yhteiskoulun oppilaat noudattavat uutta opetussuunnitelmaa, ja siksi esim. valinnaisaineitten tarjontaa tarkastellaan vielä kuluvan lukuvuoden aikana.

 

Koulussamme on reilut 400 oppilasta ja opetushenkilöstöä 37. Oppilaista koulukuljetuksessa on suunnilleen puolet, mikä aiheuttaa omat rajansa esim. lukujärjestysten tekemiseen. Haluamme antaa laadukasta perusopetusta ja ylläpitää koulun hyvää henkeä ja työskentelyilmapiiriä. Nämä tavoitteet voimme saavuttaa pätevien ja motivoituneiden opettajien, kohtuullisten ryhmäkokojen ja hyvien työtilojen ja -välineiden avulla.

 

Koulussa paitsi opetetaan myös kasvatetaan nuoria, ja siihen tarvitaan kodin ja koulun yhteistyötä. Luokanvalvoja on koulussa oppilaan luottohenkilö. Käytämme aktiivisesti Wilma-järjestelmää, ja sitä seuraamalla pysyy perillä oman lapsensa koulunkäynnistä. On kuitenkin tilanteita, joissa puhelinsoitto tai tapaaminen on parempi vaihtoehto. Toivomme myös vanhempien olevan meihin yhteydessä aina tarvittaessa.

 

Tämä lukuvuositiedote on tarkoitettu tietopaketiksi koulun toiminnasta, ja se on luettavissa koulun kotisivuilla www.euranyhteiskoulu.fi. Samasta osoitteesta löytyy myös muuta ajankohtaista tietoa koulusta. Seitsemäsluokkalaisten koteihin tiedote jaetaan myös paperiversiona, ja se käydään läpi opinto-ohjauksen tunneilla.

 

Toivon kaikille hyvää ja turvallista alkanutta lukuvuotta. Erityisesti toivotan tervetulleiksi uudet seitsemäsluokkalaiset ja toivon teille antoisaa kolmea vuotta Euran yhteiskoulussa.

 

 

 

 

Eurassa 3.9.2018

 

 

Marjo Lampi

 

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Satasote rakentuu

satasote.fi

SOTE-keskus

Yhteystiedot

Euran yhteiskoulu

Euran yhteiskoulu
Savikontie 11
27510 Eura

  kanslia 8399 0700

Kotisivut:
www.euranyhteiskoulu.fi

Kanslia avoinna päivittäin
klo 8.30 - 15.00