Isyysasiat

Kun lapsen vanhemmat eivät ole lapsen syntyessä avioliitossa, isyys on erikseen vahvistettava. Tämä koskee myös avoliitossa asuvia. 1.1.2016 alkaen isyyden tunnustamisen on voinut tehdä raskausaikana äitiysneuvolassa. Muissa tapauksissa äidin kotipaikkakunnan lastenvalvoja huolehtii isyyden selvittämisestä. Hän ottaa yhteyden lapsen äitiin saatuaan tiedon rekisteriviranomaiselta lapsen syntymästä. Isyyden tunnustamisen vahvistaa maistraatti.

Isyyden vahvistamisen jälkeen lapsella on samat oikeudet isäänsä nähden kuin avioliitossa syntyneellä lapsella. Lapsella on mm. oikeus saada elatusta isältään ja hänellä on perintöoikeus isäänsä ja tämän puoleiseen sukuun.

Vanhemmat voivat tehdä sopimuksen lapsen yhteishuollosta äitiysneuvolassa ennen lapsen syntymää isyyden tunnustamisen yhteydessä. Lastenvalvoja vahvistaa yhteishuoltosopimuksen, kun maistraatti on ensin vahvistanut isyyden tunnustamisen. Vanhemmat voivat sopia lapsen huollosta lastenvalvojalla myös lapsen syntymän jälkeen. Jos vanhemmat eivät tee sopimusta yhteishuollosta, on äiti yksin lapsen huoltaja.

Lastenvalvoja ottaa asiakkaita vastaa ajanvarauksella.

 

Yhteystiedot:
Lastenvalvoja Tarja Valtonen
Euran sote-keskus
Terveystie 3
27510 Eura
tarja.valtonen(at)eura.fi
puh. 044 422 4411
Puhelinaika ma, ke - pe klo 9.00 - 10.00.

 

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo