Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto on osa opiskeluhuoltoa. Opiskeluhuolto sisältää koulutuksen järjestäjän hyväksymän opetussuunnitelman mukaisen opiskeluhuollon sekä opiskeluhuollon palvelut, joita ovat psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut.

Linkki Opiskeluhuolto 

 

Opiskeluterveydenhuollon palvelut on Eurassa tarkoitettu lukion opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on ylläpitää ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja terveyttä sekä opiskeluympäristön terveellisyyttä ja opiskeluyhteisön hyvinvointia.

Opiskelijalle järjestetään terveydenhoitajan tarkastus ensimmäisenä vuonna. Lääkärintarkastus tehdään ensimmäisenä tai toisena opiskeluvuonna. Terveystarkastuksen avulla saadaan kokonaiskäsitys opiskelijan terveydestä ja hyvinvoinnista. Tarkastuksen yhteydessä annetaan opiskelijalle yksilöllistä terveysneuvontaa, jonka avulla vahvistetaan opiskelijan omia valmiuksia edistää omaa terveyttä ja hyvinvointia.

Opiskelijoiden ajanvaraus terveydenhoitajan suorittamaan terveystarkastukseen hoidetaan ensisijaisesti Wilmassa olevan järjestelmän kautta.

 

Opiskelijoille kuuluvat myös yleislääkäritasoiset sairaanhoitopalvelut ja tutkimukset, jotka järjestetään Euran sote-keskuksessa. Koska lukion kouluterveydenhoitaja ei ole Euran lukiolla paikalla jokaisen arkipäivänä, opiskelija ohjataan sairaanhoidollisia toimenpiteitä varten tarvittaessa Euran sote-keskukseen sairaanhoitajan vastaanotolle. Seksuaaliterveys- ja ehkäisyasioissa opiskelija voi kääntyä myös Euran perhesuunnitteluneuvolan puoleen.

 

Yhteydenotot opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajaan Wilma-viestillä tai puhelimitse:

terveydenhoitaja Heli Malmi, puh. 044 422 4194, puhelinaika ma - pe klo 8.30 - 9.00 ja klo 12.00 - 12.30


 

Ennaltaehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön yhteystiedot Eurassa:

Yhteydenotto koulukuraattoriin/koulupsykologiin

 

Hyödyllisiä linkkejä opiskelijoille  

Ehkäisynetti

Mielenterveys, nuoret 

Mielenterveys, tukea ja apua 

Nuortennetti 

Nuoret ja liikunta 

Nuoret ja ruoka

Nuoret ja ruoka, ruokavirasto 

Päihdelinkki

 

 

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo