Eura tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä ja paljon uusia kokemuksia – toimintaa ja tekemistä koko perheelle. Eura on ollut vilkas kohtaamis- ja kauppapaikka jo tuhat vuotta sitten. Esihistoriallisissa kohteissamme tutustut muinaisuuteen ja menneisyyden tapoihin värikkäällä tavalla.

Eura on perinteinen ruukkipitäjä ja teollistumisen ajan edelläkävijä. Ruukinpuistossa pääset kurkistamaan Alvar Aallon taidonnäytteisiin ja Kauttuan tehtaitten museossa aistit entistä patruunoiden ajan henkeä.

Käsityöläisyys ja taide elävät Eurassa vahvoina. Piipahda monissa Eura Käsillä -taiteilijaverkoston myymälöissä ja gallerioissa – ostoksilla tai ihan vain ihailemassa.

 

ESIHISTORIA                    RUUKINPUISTO               EURA KÄSILLÄ

Euran emäntä  Terassitalo  Euran Kemikalio  

 

KAUTTUA. TUOTANTO JA YMPÄRISTÖ 1689-1989
Pekka Korvenmaa

Pekka Korvenmaa julkaisi vuonna 1989 oheisen teoksen Kauttuan teollisuuden täyttäessä 300 vuotta. Kirja kertoo Kauttuan teollisuuden historiasta rakentamisen ja rakenteiden avulla. Rakentamisessa paljastuu rakennuttajien ja suunnittelijoiden unelmien ja tavoitteiden suuruus ja suunta. Kirja antaa runsailla lähdeviitteillään mahdollisuuden tutustua historian koko leveyteen.

 

Kauttua. Tuotanto ja ympäristö 1689-1989

 

 

                                          

 

 
 

Euran tapahtumat
Lue lisää »


Lähetä palautetta »

Satakunta.fi

« Takaisin      Takaisin ylös ↑ Päivitetty: 14.10.2015 12:32