Alvar Aallon Terassitalo

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Terassitalolla Eurassa, Kauttuan Ruukinpuistossa. Yksi talon huoneisto on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Huoneiston sisustuksesta vastaa turkulainen Festart Design. Osa esineistä on myynnissä. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin - uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää!  

Avoinna:  lauantaisin klo 11-15 (suljettu pyhäinpäivänä sekä joulu-helmikuussa). Avoinna kesäkaudella ti-su klo 11-17 (suljettu juhannuksena). Muina aikoina ryhmille opastetusti sopimuksen mukaan.

Pääsymaksu: 5 €/hlö, alle kouluikäiset ilmaiseksi.

Opastusmaksu: 50 € (+ alv. 24 %), ryhmäkoko kerralla enintään 20 hlö. Opastettuja kierroksia järjestävät Alasatakunnan oppaat ry.

Ryhmävaraukset ja tiedustelut: Alasatakunnan oppaat ry puh. 050 377 5245/Kaisa Repo tai terassitalo@eura.fi sekä puh. 044 422 4828/Terhi Puustelli.

Kesällä suoranumero Terassitalolle 044 422 4829.

Osoite: Alvar Aallontie 4, asunto 3, Kauttua. Terassitalon pihaan ei pääse autolla.

Facebook:               http://www.facebook.fi/kauttuanruukinpuisto
Instagram:              @kauttuanruukinpuisto

Matkailupaketit: Alvar Aalto & Carl Ludvig Engel  

Alvar Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu valtakunnallinen, matkailijoita palveleva verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu. Tutustu sivustoon tästä.

Tapahtumat

Näyttelyt

ERIKOISNÄYTTELYT:

Värikkäitä Aaltoja ja Marokon tuulia!

Terassitalon historiaa

Kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtimme Alvar Aalto ajatteli, että Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa vain parhaisiin maastoihin kannatti rakentaa asuintaloja, jotta ihminen voisi sekä fyysisesti että henkisesti mahdollisimman hyvin. Kauttuan Terassitalo on elävä esimerkki arkkitehdin halusta sijoittaa rakennus osaksi luontoa: monikerroksinen asuintalo mukailee rinnettä, joten jokaisen asunnon sisäänkäynnit ovat maan tasossa. Vuonna 1938 valmistunut Kauttuan Terassitalo on Aallon yksi kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä.

Aalto aloitti suunnittelutyönsä Kauttualla A. Ahlström Osakeyhtiön tilauksesta. Taustalla vaikutti tuttavuus yhtiön pääjohtajan Harry Gullichsenin ja puolisonsa Maire Gullichsenin kanssa. Siteet perinteeseen ja alueen vanhaan arkkitehtuuriin katkaistiin tietoisesti ja Kauttuasta piti tulla uuden yhteiskuntaelämän ja uuden arkkitehtuurin näyttämö. Aallon suunnitelmat Kauttualla toteutuivat vain osittain – myös terassitaloja piti rakentaa rinteeseen useampia. Muita toteutuneita kohteita Kauttualla ovat sauna- ja pesularakennus, virkanaisten asuintalo, yli-insinöörin asunto sekä lukuisat tyyppitalot, joiden kehittelyä myös muut arkkitehdit ovat jatkaneet. Terassitalo toimi A. Ahlström Osakeyhtiön ylempien toimihenkilöiden asuintalona. Nykyään rakennuksen omistaa Ruukki-Invest Oy, ja se vuokraa huoneistoja yksityisille.

Alvar Aalto´s Terraced House

Architecture, design and art meet at Terraced House. One of the apartments of the Terraced House is decorated with old Artek furniture and lamps by Festart Design. All objects are for sale. In addition there are changing exhibitions such as art exhibitions. 

Open: Sat 11 am - 3 pm (closed in December-February and 31.10.2020). Summertime Tue-Sun 11 am - 5 pm, closed on Midsummer. Other times on request for groups.

Entry fees: adults 5 €, free entry for those under 7 years.

Guide bookings: terassitalo@eura.fi. Guide fees for group 60 € (+ VAT. 24 %), max 20 people per tour.

Contact information: Alvar Aallontie 4, apartment 3, 27500 Kauttua,
terassitalo@eura.fi, tel. +358444224828.

visit.alvaraalto.fi: Plan your own way to discover Alvar Aalto and Finland from here.

Alvar Aallon Terassitalo

 

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo

Yhteystiedot

Euran kunta

Sorkkistentie 10
27510 Eura
puh 02 839 901
fax 02 865 2059

Sähköposti

kirjaamo@eura.fi

Henkilökohtaiset osoitteet

etunimi.sukunimi@eura.fi

Kunnanvirasto

ma–pe klo 9.00 - 15.00.

Neuvonta ja vaihde

puh 02 839 901 

klo 8.00 -15.00 ( suljettu 11.30-12.30 )