Alvar Aallon Terassitalo

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Terassitalolla Eurassa, Kauttuan Ruukinpuistossa. Yksi talon huoneisto on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Huoneiston sisustuksesta vastaa turkulainen Festart Design. Kaikki esineet ovat myynnissä. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin - uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää!  

Avoinna:  lauantaisin klo 11-15 (suljettu joulu-helmikuuussa). Muina aikoina ryhmille opastetusti sopimuksen mukaan, myös joulu-helmikuussa.

Pääsymaksu: 5 €/hlö, alle kouluikäiset ilmaiseksi. Maksu käteisellä (ryhmät laskulla).

Opastusmaksu: 49,60 € (sis. alv. 24 %). Opastettuja kierroksia järjestävät Alasatakunnan oppaat ry.

Ryhmävaraukset ja tiedustelut: terassitalo@eura.fi sekä puh. 044 422 4828

Osoite: Alvar Aallontie 4, asunto 3, Kauttua. Terassitalon pihaan ei pääse autolla, autot pysäköidään Tallinmäelle.

Facebook:               http://www.facebook.fi/kauttuanruukinpuisto
Instagram:              @kauttuanruukinpuisto

Matkailupaketit: Alvar Aalto & Carl Ludvig Engel  

Näyttelyt

Lasten mittakaava 

Aino Aallon ja Artekin taidokkaita lapsille suunniteltuja huonekaluja ja sisustuksia esiteltiin ensimmäistä kertaa laajana kokoelmanäyttelynä kevättalvella 2017 Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä. Tämän Lasten mittakaava -näyttelyn sisältö ja esillepano on nyt taltioituna digitoituun esitykseen, joka pyörii televisioruudussa Terassitalolla.

Aino Aalto esitteli vuonna 1929 ensimmäiset lastenkalusteensa ja seuraavalta vuosikymmeneltä lähtien Artek sisusti Aallon johdolla suuren määrän lastentarhoja ja neuvoloita, yhden niistä myös Kauttualle. Aino Aallon ja hänen työtoverinsa sisutusarkkitehti Maija Heikinheimon työ kytkeytyy vahvasti modernin hyvinvointiyhteiskunnan ja suomalaisen lastenhoidon kehitykseen. Aalto-museon näyttelytaltioinnissa esitellään erilaisten lastentarhojen, kirjastojen ja neuvoloiden sisustuksia sekä niihin suunniteltuja huonekaluja.

ERIKOISNÄYTTELYT:

2.9.2017 alkaen: Alvar Aalto, täydellinen puutuoli -valokuvanäyttely

Terassitalon historiaa

Kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtimme Alvar Aalto ajatteli, että Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa vain parhaisiin maastoihin kannatti rakentaa asuintaloja, jotta ihminen voisi sekä fyysisesti että henkisesti mahdollisimman hyvin. Kauttuan Terassitalo on elävä esimerkki arkkitehdin halusta sijoittaa rakennus osaksi luontoa: monikerroksinen asuintalo mukailee rinnettä, joten jokaisen asunnon sisäänkäynnit ovat maan tasossa. Vuonna 1938 valmistunut Kauttuan Terassitalo on Aallon yksi kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä.

Aalto aloitti suunnittelutyönsä Kauttualla A. Ahlström Osakeyhtiön tilauksesta. Taustalla vaikutti tuttavuus yhtiön pääjohtajan Harry Gullichsenin ja puolisonsa Maire Gullichsenin kanssa. Siteet perinteeseen ja alueen vanhaan arkkitehtuuriin katkaistiin tietoisesti ja Kauttuasta piti tulla uuden yhteiskuntaelämän ja uuden arkkitehtuurin näyttämö. Aallon suunnitelmat Kauttualla toteutuivat vain osittain – myös terassitaloja piti rakentaa rinteeseen useampia. Muita toteutuneita kohteita Kauttualla ovat sauna- ja pesularakennus, virkanaisten asuintalo, yli-insinöörin asunto sekä lukuisat tyyppitalot, joiden kehittelyä myös muut arkkitehdit ovat jatkaneet. Terassitalo toimi A. Ahlström Osakeyhtiön ylempien toimihenkilöiden asuintalona. Terassitalo on edelleen Ahlströmin omistuksessa, ja se vuokraa huoneistoja yksityisille.

Alvar Aalto´s Terraced House

Architecture, design and art meet at Terraced House. One of the apartments of the Terraced House is decorated with old Artek furniture and lamps by Festart Design. All objects are for sale. In addition there are changing exhibitions such as art exhibitions. 

Open: Sat 11 am - 3 pm (closed in December-February). Other times on request for groups.

Entry fees: adults 5 €, free entry for those under 7 years.

Guide bookings: terassitalo@eura.fi. Guide fees for group 49,60 €.

Contact information: Alvar Aallontie 4, apartment 3, 27500 Kauttua,
terassitalo@eura.fi, tel. +358444224828.

Alvar Aallon Terassitalo

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

Suomi 100 vuotta

Juhlavuoden tapahtumat

 

Asumaan Euraan

 

Satasote rakentuu

satasote.fi

Yhteystiedot

Euran kunta

Sorkkistentie 10
PL 22
27511 Eura
puh 02 839 901
fax 02 865 2059

Sähköposti

kirjaamo@eura.fi

Henkilökohtaiset osoitteet

etunimi.sukunimi@eura.fi

Kunnanvirasto

ma–to klo 8.00–16.00 ja pe 8.00–15.30

kesä-elokuu ma-pe klo 8.00 - 15.00

Neuvonta ja vaihde

puh 02 839 901