Palveluja

Kirjastokortti

Kirjastokortin saat maksutta mistä tahansa Satakirjastosta. Samalla kortilla voit lainata kaikista Satakirjastoista. Tulosta kirjastokorttihakemus ja tuo se täytettynä kirjastoon tai tule täyttämään hakemus kirjastoon. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokorttia varten holhoojan takauksen.

Kopiointi

Pääkirjastossa on asiakaskäyttöön tarkoitettu kopiokone. Mustavalkoisten kopioiden hinnat: 0,80 €/kpl A4 ja 1 €/kpl A3, värikopiden hinnat: 1,20 €/kpl A4 ja 1,50 €/kpl A3. Myös Kiukaisten ja Panelian kirjastoissa on mahdollisuus ottaa A4-kopioita. Paneliassa voi ottaa mustavalkoisia kopioita ja Kiukaissa sekä mustavalko- että värikopioita.  

Langaton verkko pääkirjastossa

Langaton lähiverkkoyhteys (WLAN) on käytössä pääkirjastossa sekä lähikirjastoissa. Ajoittain vaihtuva verkon salasana nähtävissä kirjastossa.

Voit lainata pääkirjaston neuvonnasta iPadin käyttöösi kirjaston tiloissa. iPadit on tarkoitettu yli 15-vuotiaille kirjaston asiakkaille. Laina-aika 2 tuntia. Pääkirjaston lehtilukusalista ja nuorten aikuisten osastolta löytyy lisäksi iPad, joka on vapaasti asiakkaiden käytettävissä.

Opastusta tietokoneen käytössä

Henkilökohtaista opastusta tietokoneen, sähköpostin ja internetin käyttöön sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä kirjastoon.

Pelinurkkaus Kiukaisten kirjastossa

Kiukaisten kirjaston nuortenhuoneessa on Playstation 3 -pelinurkkaus.
Pelattavina peleinä ovat Driver San Francisco, FIFA 17, NHL 13 sekä karaoket Singstar SuomiHelmet, SuomiHuiput ja Suomisuosikit.
Pelit ovat tarkoitettu pelattavaksi kirjastolla, eikä niitä lainata kotiin.

Pelinurkkaus pääkirjastossa

Pääkirjaston sarjakuvahuoneesta löytyy Playstation 4 ja Xbox One -konsolit.
Pelikirjastosta löytyvät muun muassa Fifa 17, Gang Beasts, Journey ja Resogun.
Pelit on asennettu suoraan konsoleihin, eikä niitä voi lainata kotiin, mutta kirjastoon hankitaan hiljalleen myös lainattavia pelejä.

Poistokirjat

Euran kirjastot myyvät muutaman kerran vuodessa poistokirjoja ja muuta poistettavaa aineistoa. Kirjojen hinnat: aikuisten kirjat 1 €/kpl  ja lasten/nuorten kirjat 0,50 €/kpl. Poistomyynnistä ilmoitetaan kirjastossa ja kirjaston nettisivulla. 

Poistokirjoja

Tietokoneet

Pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä kaksi tietokonetta kirjastoaineiston hakua varten sekä nettikoneita. Ns. pikanettikoneessa on myös tulostusmahdollisuus hintaan 0,80 €/kpl. Lehtilukusalissa oleva tietokone on varattu asiakkaille ePRESS ja magz- lehtipalvelujen käyttöä varten. Lehtilukusalista löytyy myös  iPad, joka on vapaasti asiakkaiden käytettävissä.

Pääkirjaston neuvonnasta voit lainata iPadin käyttöösi kirjaston tiloissa. iPadit on tarkoitettu yli 15-vuotiaille kirjaston asiakkaille. Laina-aika 2 tuntia. 
Lehtisalissa on sermillä erotettu työpiste, jossa on  tietokone ja tulostumahdollisuus. Ajan voit varata virkailijalta.

Kiukaisten ja Panelian kirjastoissa on kaksi tietokonetta, joista toisella voi tehdä hakuja kirjaston aineistoon ja toinen on nettikone.

Kiukaisten kirjastossa lainattavissa kannettava tietokone (langallinen verkkoyhteys) ja iPad kirjaston tiloissa käytettäväksi.

Tietopalvelu

Kirjaston henkilökunta auttaa sinua tiedonhaussa ja aineiston etsimisessä sekä opastaa kirjaston käytössä.

 

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

SOTE-keskus

Yhteystiedot

Euran kunnankirjasto

pääkirjasto
Satakunnankatu 33       
27510 EURA

p. 044 422 4833

kirjasto(at)eura.fi
satakirjastot.finna.fi         

Hinnerjoen omatoimikirjasto      
Rinnomäentie 15
27600 HINNERJOKI

 
Honkilahden omatoimikirjasto 
Koskenkylänraitti 21 a
27650 HONKILAHTI

 

Kiukaisten kirjasto                                   
Kunnankuja 3
27400 KIUKAINEN

 
Panelian omatoimikirjasto     
Mäkiläntie 1
27430 PANELIA