Ostamisen paikallinen merkitys

23.11.2018

 

Eurassa alkaa joulunavausten sesonki:

24.11. Kiukainen http://www.eura.fi/fi/tapahtumakalenteri/1578

30.11. Euran keskusta ja Kauttua http://www.eura.fi/fi/tapahtumakalenteri/1579

2.12. Panelia http://www.eura.fi/fi/tapahtumakalenteri/1581

Joulunavaukset ovat hieno osoitus siitä, kuinka voimat ja ideat yhdistämällä saadaan aikaan valoa, iloa ja ihmisiä liikkeelle!

Joulunavaukset avaavat jouluostosajan. Joulua varten varataan ruokaa ja juomaa, kotia koristellaan ja rakkaimpia muistetaan lahjoin. Käytettävissä oleva budjetti vaihtelee, mutta hankittavaa riittää kaikilla.

 

Yhdysvalloissa jouluostoskauden aloittaa perinteinen kiitospäivän jälkeinen Black Friday -kauppapäivä, joka näkyy jo Suomessakin. Vähemmän tunnettu, samoin Yhdysvalloista peräisin oleva Cyber Monday puolestaan markkinoi verkkokauppaa. Vastapainona näille markkinapäiville vietetään samaan aikaan Älä osta mitään -päivää. Mitä pitäisi ihmisen siis tehdä, ostaa vai olla ostamatta?

Jokainen valitsee tietysti itse kuluttamisensa määrän ja laadun. Näin jouluostoskauden alussa haluan nostaa esille yhden valintakriteerin, jolla on meille euralaisille laajempaa merkitystä: paikallisuuden.

 

Kuntalaiset toivovat usein omaan kuntaansa lisää erikoisliikkeitä ja uusia kahviloita sekä ylipäänsä laajempaa tarjontaa ostettavia tuotteita ja palveluita. Mikäpä onkaan mukavampaa kuin lähteä ystävän kanssa vähän shoppailemaan! Kuntalaisen toiveen ja toteutuksen välille syntyy kuitenkin kuilu, mikäli hänen omat ostoseuronsa kilahtavat kassaan jossain muualla. Menestyäkseen erikoisliikkeet, kahvilat ja perusruokakaupatkin tarvitsevat maksavia asiakkaita – joka päivä. Ilman asiakkaita ei ole kauppoja, eikä tule uusia liikkeitä.

 

Mitä siis pitäisi euralaisen tehdä, ostaa vai olla ostamatta? Jokainen valitsee tietysti itse kuluttamisensa määrän ja laadun. Euralainen kuluttaja voisi kuitenkin tehdä niin, että käy nyt joulunavauksissa Kiukaisissa, Paneliassa, Eurassa ja Kauttualla, tutustuu paikallisten yritysten tarjontaan, nauttii lämminhenkisestä pöhinästä ja glögistä – ja ajattelee hankintojensa merkitystä oman kylän elinvoimaan.

 

Anita Silanterä, kehitysjohtaja

044 4224002 anita.silantera@eura.fi

P.S. Jos jotain tarvitsemaasi puuttuu, kerro siitä kauppiaalle! Kyllä häntä kiinnostaa tietää, mille olisi kysyntää.


« Takaisin

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

Sataopiston opinto-ohjelma 2019-2020

 

Töihin tänne!

 

EuraPlus

SOTE-keskus