Tarvitaan lisää porukkaa Lounais-Suomeen, täsmällisemmin Euraan!

14.11.2018

Hyviä uutisia pukkaa: teknologiafirmojen tilauskirjat täyttyvät ja uusia tuotantolaitoksia rakennetaan. Työpaikkoja syntyy ja työllisyys paranee koko alueella. Työttömyysastetilastojen kehitystä katselee hyvillä mielin.

Valitettavasti kaikki väestötilastot eivät ole yhtä miellyttäviä tarkasteltavia. Työvoiman määrä laskee, samoin alle 15-vuotiaiden osuus euralaisista. Jotta ostovoima säilyy vahvana, ja jotta yritysten on hyvä jatkossakin kasvaa Eurassa, tarvitaan lisää työikäisiä asukkaita.

Onneksi Eurakin lähti mukaan Lounais-Suomen markkinointiin. #Töihintänne-kampanja on parhaillaan käynnissä ja alle kolmevitoset ympäri Etelä-Suomea saavat älylaitteisiinsa bannerimainoksia hauskoista muuttajavideoista ja -tarinoista. Suosittelen vinkkaamaan kaikille (erityisesti muualla kuin Eurassa asuville) sukulaistytöille ja -pojille lounaissuomalaista työn, asumisen ja elämisen infopakettia www.töihintänne.fi! Euraan muuttaneen Jaana Hemmingin muuttokokemukset ainakin ovat rohkaisevia (http://www.töihintänne.fi/meilla-on-toita/mekin-muutettiin-tanne/euran-yhteisollisyys-yllatti-lapsiperheen ).

Markkinointikampanjoilla saadaan mukavasti alueelle näkyvyyttä, mutta pitkäjänteiseen asukashankintaan tarvitaan tietenkin laaja-alaisempaa, kunnan palveluihin ja infraan sekä kuntakuvaan liittyvää tekemistä ja viestintää. Siksi kunnanhallitus päätti maanantaina 12.11.2018, että Eura ottaa koko kunnan kattavan kasvuohjelman päätavoitteeksi työvoiman (eli työikäisten asukkaiden) ja työpaikkojen määrän pitkäjänteisen kasvattaminen. Hyviä lähtökohtiahan tähän jo on: on tonttitarjontaa ja vuokra-asuntoja, lapsiperheiden lähipalveluihin panostetaan ja kirjastopalveluita saa monesta kylästä kellon ympäri.

Kasvuohjelman laadinta alkaa nyt, kun päätavoite on asetettu. Koska olen uusi Eurassa, on minulla paljon kehitettävää Eura-tiedoissani ja -osaamisessani. Siksi ideat työvoiman ja työpaikkojen määrän kasvattamiseksi Eurassa ovat erittäin tervetulleita!

 

Anita Silanterä, kehitysjohtaja, Euran kunta
Puh: 044 4224002
anita.silantera@eura.fi
Twitter: @silantera


Tilastotietoa Eurasta ja Satakunnasta löytyy: www.satamittari.fi tai Tilastokeskuksen sivuilta: www.stat.fi


« Takaisin

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

Sataopiston opinto-ohjelma 2019-2020

 

Töihin tänne!

 

EuraPlus

SOTE-keskus