Nykyaikaiset sähköiset ylioppilaskirjoitukset

4.3.2020

Nykyaikaiset sähköiset ylioppilaskirjoitukset

Euran lukion abiturientit valmistautuvat parhaillaan kiivaasti kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin. Kirjoitukset alkavat tiistaina 10.3. äidinkielen lukutaidon kokeella.
Ylioppilastutkintolautakuntaa on totuttu pitämään hyvin konservatiivisena, mutta viime vuosina ylioppilaskirjoituksia on kuitenkin kehitetty vauhdilla.
Suurin muutos liittyy tietotekniikan käyttöön. Kaikki yo-kokeet tehdään tietokoneella. Muutos on ollut jännittävä sekä opettajien että kokeiden näkökulmasta, mutta toistaiseksi muutos on sujunut hienosti.
Sähköisissä kokeissa lähdemateriaalia voi olla aikaisempaa paljon enemmän ja monipuolisemmin. Kuvan ja tekstin lisäksi kokeessa voi nyt olla myös ääntä ja videoita. Sähköisten yo-kirjoitusten myötä erilliset kielten yo-kuuntelukokeet ovat käyneet tarpeettomiksi. Kuuntelut eivät enää säätele penkkareiden ajankohtaa.
Sähköiset kirjoitukset tuovat opiskelijoille uusia haasteita. Esimerkiksi konekirjoitus on lukiolaiselle nykypäivänä hyvä taito. Matemaattisissa aineissa lukiolaisen on opittava tuottaman matemaattista tekstiä koneella ja hallittava erilaisia matemaattisia ohjelmistoja.
Ylioppilastutkintolautakunta suunnittelee tutkinnon kehittämistä edelleen. Suunnitelmissa on mm. suullisen kielitaidon testaaminen. Sen toteutumiseen kulunee kuitenkin vielä aikaa.
 
Jukka Pirttimäki
Euran lukion rehtori


« Takaisin

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo