Omaoloa kotisohvalta

26.2.2020

 

Satakunnan kunnissa otetaan käyttöön kevään 2020 aikana Omaolo.fi -verkkopalvelu, jossa voi tehdä itsenäisesti erilaisia oirearvioita vaivasta riippuen.

Palvelussa voi tulevaisuudessa myös arvioida oikeutta omaishoidon tukeen, henkilökohtaiseen apuun tai kuljetuspalveluihin. Tämän kaiken voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta käsin.
Erilaisia oirearvioita palvelussa on tällä hetkellä 15. Omaolossa tehdyn oirearvion perusteella saa luotettavan tiedon siitä, vaativatko oireet ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Omaolon oirearvioissa saadut toimintasuositukset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja Käypä hoito -suosituksiin.

Jos toimintasuositus ohjaa esimerkiksi ammattilaisen hoitoon, voi asiakas palveluun tunnistauduttuaan lähettää oirearvionsa Euran sote-keskuksen ammattilaiselle. Sote-keskuksen aukioloaikojen ulkopuolella päivystyksellisissä tapauksissa Satasairaalan päivystys vastaa paikallisista toimintaohjeista.

Omaolon kautta lähetetyt oirearviot käsitellään sote-keskuksessa mahdollisimman nopeasti ja ammattilainen voi ottaa asiakkaaseen yhteyttä tarvittaessa Omaolo-palvelun kautta. Omaolon kautta tehty oirearvio antaa ammattilaisille paremmat ennakkotiedot, jolloin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan.

Omaolo-verkkopalvelun käyttö on helppoa ja se vähentää jonottamista ja turhia hoitokäyntejä.
Palvelua kehitetään kansallisesti ja seuraavat stepit tulevatkin olemaan hyvinvointitarkastuksen ja -valmennuksen käyttöönotto.

Omaoloon voi tutustua jo nyt osoitteessa www.omaolo.fi

Anne Niemi
Palvelusuunnittelija


« Takaisin

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo