Hyvä meininki huokuu myös ulospäin

19.2.2020

Hyvä meininki huokuu myös ulospäin

”Maineella ja vetovoimalla on luultuakin suurempi merkitys” (lainaus 12.2.20 julkaistusta blogista). Tuo lause osoittautui hyvin konkreettiseksi, kun rekrytoin uutta työntekijää varhaiskasvatusyksikköön. Eräs työnhakija oli tarkkaan ottanut selvää, millainen hänen mahdollinen uusi työyhteisönsä olisi. Onko henkilöstö ammatillista ja työhönsä sitoutunutta, onko johtamisen asiat kunnossa, mikä on yksikön imago asiakkaiden mielestä, mitä henkilöstö tuumaa työpaikastaan.
Raadollista mutta totta, nyt on varhaiskasvatuksessakin työnhakijan markkinat eli voi vapaasti valita, missä haluaa työtä tehdä. Työvoimapula on päivän sana. Tämä asettaa meille esimiehille haasteen, ovatko varhaiskasvatus- ja esiopetusyksikköni houkuttelevia, ovatko ne vetovoimaisia, minkälaisella maineella meitä on siunattu.
Varhaiskasvatuksessa toimintamme lähtökohta on lapsen hyvä elämä, jota tavoitellaan parhaalla mahdollisella hoidolla, kasvatuksella ja opetuksella. Henkilöstö on työnantajan tärkein voimavara, jota esimiehen pitää osata paitsi ohjata, auttaa, palvella mutta ennen kaikkea arvostaa, kannustaa ja kehua. Varhaiskasvatustyö on tiimityötä, jaetun pedagogisen johtajuuden tuottamaa yhteen hiileen puhaltamista, saumatonta yhteistyötä, joka parhaimmillaan tuottaa työyhteisön hyvän meiningin, mikä huokuu ja näkyy myös ulospäin.


Ja kyllä, sain uuden, innokkaan ammattilaisen erinomaiseen joukkoomme!


Mervi Formulahti
Varhaiskasvatuksen esimies
Euran kunta


« Takaisin

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo