Lukulahja lapselle

5.2.2020

Lukulahja lapselle Eurassa  
Kirjaston kirjalahja lapselle

 

Facebook muistuttelee päivittäin omista päivityksistä muutaman vuoden takaa ja olen niitä mielenkiinnolla seurannutkin. Kotiäitivuosien päivitykset ovat, sanotaanko, elämänmakuisia. Perhe-elämä on arkea isolla A:lla. Kadonneita tutteja, nukkumattomia päiväunia ja syömättömiä puuroja. Ja toisaalta aurinkoisia leikkipuistohetkiä, retkiä kirjastoon ja pannarivälipaloja.

Itse koen, että perheystävällinen kunta on pieniä tekoja arjen keskellä. Näin myös meillä kirjastossa. Euran kirjasto- ja tietopalvelut sai vuoden 2019 päätteeksi Vuoden Lapsellinen teko -tunnustuksen Euran Pelastakaa Lapset ry:ltä. Olemme pienissä arjen asioissa pyrkineet siihen, että kirjasto on perheelle helppo paikka tulla ja olla. Euran kirjastoissa on leluja, joilla saa leikkiä. Lastenkirjojen monipuoliseen hankintaan ja esillepanoon on panostettu. Vuoden 2018 alusta alkaen on Eurassa kutsuttu neuvolan kautta kaikki 2-vuotta täyttävät käymään omassa lähikirjastossa. Kutsua vastaan lapsi saa kirjastosta kirjalahjan.

Nykyaikaisessa kirjastossa myös lapsiperheen arjen ja elämän äänet ovat sallittuja. Kuinka arvokasta on se, että lapsi innostuu kirjastokäynnistä ja kirjoista. Silloin saattaa ääni nousta ja kertautua avarassa kirjastotilassa. Mutta mikä sen tärkeämpää, kuin "Äiti, täällä on uusi Ryhmä Hau -kirja. Lainataan tää!"

Tervetuloa kirjastoon kaikenikäiset!

Anni Tormas, kirjastopäällikkö

 

 

 


« Takaisin

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo