Eura vastaa viestinnässä tapahtuvaan murrokseen

15.1.2020

Eura vastaa viestinnässä tapahtuvaan murrokseen

Digitalisaatio vyöryy myös kunnissa kovaa vauhtia. Kehitys aiheuttaa painetta kunnan viestinnälle. Nuorilla ja nuorilla aikuisilla ensisijainen keino hankkia tietoa on internet ja sosiaalinen media. Kunnan virallisten ilmoitusten ja kuulutusten sekä niin sanotun perinteisen tiedonjaon kanavat eivät riitä palvelemaan kaikkia kuntalaisia. Paperiset tiedotteet ja muut kotiin jaettavat materiaalit puolustavat paikkaansa, mutta kännykkä on näitäkin tiukemmin nykypäivän kuntalaisen kädessä.

Euran kunta on pyrkinyt viimeisen vuoden aikana lisäämään aktiivisuuttaan verkossa, ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa - Facebookissa ja Instagramissa. Uusiakin kanavia kartoitetaan koko ajan. Tätä trendiä vahvistetaan entisestään. Palveluita ja henkilökuntaa esitellään somessa sekä palveluissa tapahtuvista muutoksista tiedotetaan somessa.

Euran kunta ikääntyy väistämättä, vaikka tavoitteena onkin saada kuntaan jatkossa enemmän työikäistä väestöä. Viestinnän suunnanmuutoksesta on kuitenkin tärkeä huomata, että sähköisillä kanavilla ei pyritä korvaamaan perinteistä tapaa tiedottaa. Vaikka printtimateriaalia pyritään vähentämään, Euran kunta pitää tärkeänä arvona myös jatkossa sitä, että nekin henkilöt tavoitetaan, jotka eivät käytä sähköisiä kanavia. Liiallinen digitalisaatio on uhka heille, ja tämä on tunnistettu myös Euran kunnassa.

Yhtenä osana digiaktivoitumista Euran kunta aikoo uudistaa kunnan verkkosivut vuoden 2020 aikana. uudistuksesta tiedotetaan tarkemmin projektin edetessä.


Kari Kankaanranta
hallintojohtaja

 

 

 


« Takaisin

 

Valtuuston kokoukset videolla

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

MUUTTAJALLE!

 

Euran urheilutalo

 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Klikkaa tästä

OMA olo