Kuka tekee kunnan kasvuohjelmaa?

30.4.2019

Euran valtuusto hyväksyi huhtikuun 2019 alussa EuraPlus-kasvuohjelman. Ohjelman tavoitteena on pysäyttää Euran väestön väheneminen ja lisätä työvoiman ja työpaikkojen määrää. Ohjelman toimenpiteet on ryhmitelty neljään teemaan:

1. Eurassa työn ja perheen yhteen-sovittaminen on helppoa

2. Eura houkuttelee (paluu)muuttajia

3. Eurassa on töitä

4. Euralaiset tekevät tulevaisuutensa

Päätöksen mukaan ohjelman toteutusta ohjaa kunnanhallitus ja johtaa kunnanjohtajan johtoryhmä, mutta kuka ohjelmaa tekee?

Ohjelmaa toteutetaan laajasti koko kuntaorganisaatiossa. Vetovoimapalveluilla on vastuu kokonaiskoordinaatiosta, mutta toteuttajia löytyy kaikilta palvelualueilta. Elinkeinopalvelut ja työllisyyspalvelut kehittävät yritysyhteistyötä ja työllistymistä, perusturva- ja sivistyspalvelut perheille tarjottavia palveluita ja tekniset palvelut kunnan infrastruktuuria, tonttitarjontaa ja viheralueita.

Kasvuohjelman tavoitteen saavuttaminen eli uusien asukkaiden muuttaminen Euraan ei kuitenkaan riipu pelkästään kunnan tekemisistä. Tarvitaan yhteistä ymmärrystä tavoitteen tärkeydessä kunnan ja yritysten, yhdistysten ja kuntalaisten kesken.

Kuinka tärkeänä itse pidät uusien perheiden muuttamista Euraan?

EuraPlus-kasvuohjelma on laadittu tukeutumaan ja tukemaan laajaan tekijäjoukkoon. Yhdistysten, jotka ovat tärkeä koko kunnan kattavan aktiivisuuden luoja, kanssa kehitetään entistä parempia toimintamalleja kevään ja syksyn 2019 aikana. Kunnan sosiaalisen median viestintää on jo parannettu, ja kesän 2019 aikana käynnistetään digitaalisen asukasmarkkinoinnin kampanjoita, joita kuntalaiset voivat jakaa ja tykkäillä. Yritysten kanssa mietitään, millaisin toimenpitein alueellemme avoimiin työpaikkoihin saataisiin houkuteltua parhaat osaajat.

Ohjelma on laadittu niin, että kolmen vuoden toimintasuunnitelmaa ei ole lyöty lukkoon. Tavoite ja neljä kehittämisen pääteemaa säilyvät, mutta toimenpiteet laaditaan kulloisenkin – ehkä nopeastikin muuttuvan – tilanteen ja aiempien tulosten mukaisesti. Ja mikä tärkeintä, uudet ideat ja uudet tekijät mahtuvat hyvin mukaan! Mitä sinä haluaisit tehdä Euran vetovoimaisuuden hyväksi?

Anita Silanterä

Kehitysjohtaja, 044 4224002, anita.silantera@eura.fi

Twitter: @silantera

www.euraplus.fi

 

P.S. Olen miettinyt pääni puhki, miten saisimme keskustan palaneen liikerakennuksen tontin väliaikaisesti mukavammaksi. Kunnan taloudellinen tilanne ei salli erityisiä investointeja, joten pohdin räsymatoilla päällystettyjä kuormalavapenkkeja, turvesäkkeihin perustettuja kukka- tai yrttipenkkejä, lainattavia pentakki-pelejä… Mille olisi käyttöä?


« Takaisin

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

Sataopiston opinto-ohjelma 2019-2020

 

Töihin tänne!

 

EuraPlus

SOTE-keskus