Hyvä kello kauas kantaa - puheen merkityksestä

1.2.2019

Puheella on merkitystä. Se, mistä puhumme, kertoo meistä. Se, miten puhumme, kertoo meistä. Puhe vaikuttaa sekä itseemme että kuulijaan, mutta kuinka usein mahdamme miettiä näiden vaikutusten merkitystä.

Vihapuhe on viime vuosina ollut paljon esillä. Puheella ja kirjoituksella panetellaan, syytetään, haukutaan ja mollataan. Tuloksena ei ole parempi olo kenelläkään, sillä vaikka yhteisen vihollisen haukkuminen voi tuntua vahvistavalta, ei negatiivisen tunteen äärellä pyöriskely paranna kenenkään oloa. Meillä on valta valita, millaista oloa puheellamme vahvistamme.

Puheella on merkitystä myös puhumattomuuden vastakohtana. Kertomalla asioista voimme poistaa epävarmuutta ja lisätä tietoa. Kun puhumme ja kirjoitamme siitä, mitä teemme tai aiomme tehdä tai mihin tekemisellämme pyrimme, on muiden helpompi ymmärtää myös niitä tekoja, jotka tuntuvat käsittämättömiltä.

Kunnalla on velvollisuus tiedottaa päätöksistä. Hyvän puheensorinan synnyttämiseen tarvitaan kuitenkin muutakin viestintää. Siksi Eurassa panostetaan tänä vuonna viestintään, joka kertoo kunnassa tehtävästä arjen työstä ja työn tekijöistä. Toivomme, että viestintä vähentää epävarmuutta ja epäselvyyttä, ja siten auttaa kuntalaisia puhumaan Eurasta hyvää. Kauas kantava hyvä puhe on ainoa takuulla toimiva tapa markkinoida aluetta.

Haluatko puhua aiheesta kanssani? Saa soittaa!

Anita Silanterä, kehitysjohtaja

044 4224 002


« Takaisin

 

Visit Pyhäjärviseutu

Tutustu alueen palveluihin

 

 

Asumaan Euraan

 

Luistarin kotisivu

 

Vesihuoltolaitos - toimintavarmaa vesihuoltoa Tutustu esitteeseemme!

 

Sataopiston opinto-ohjelma 2019-2020

 

Töihin tänne!

 

EuraPlus

SOTE-keskus